Dec 29 2022
29 decembrie 2022

Respirație și meditație

  • WAYRA ASTRAE - STR. TEHERAN 17, BUCURESTI

Din 14 Septembrie 2022, in fiecare Miercuri de la ora 18:30.

Tehnici de respirație, respirație conștientă, pranayama… există mulți termeni astăzi care descriu diferite moduri de respirație controlată. Termenul Pranayama este derivat din mai multe rădăcini sanscrite: prana înseamnă „forță vitală”, yama înseamnă „control” și ayama înseamnă „extindere” sau „expansiune”.

Respirația este un simbol al forței vitale, al pranei, iar pranayama poate fi înțeleasă ca metode de extindere și expansiune a energiei vitale, a forței vitale prin controlul conștient al respirației. Fiecare termen legat de respirație are rădăcini proprii și semnificații profunde.

Ceea ce am învățat eu este că orice exercițiu de respirație, efectuat conștient, va aduce beneficii nu numai corpului fizic, ci va ajuta să vă simțiți mai bine, mai sănătoși și mai puțin stresați.

Respirația combinată cu meditația ghidată sunt instrumente minunate pentru a ameliora stresul, anxietatea, copleșirea, pentru a reuși să ne odihnim mai bine, pentru a îmbunătăți digestia și alte procese ale corpului, pentru a restabili un sentiment de echilibru în viață și pentru a ajuta la vindecarea generală.

Respirația tonifică mușchii respiratori, calmează sau energizează sistemul nervos (în funcție de tehnica aleasă), echilibrează producția de hormoni, deschide canale de energie în organism, este profund conectată la emoții și la gândirea noastră.

Meditația îmbunătățește capacitatea de conștientizare și de observare, relaxează mintea agitată, ajută la atingerea stărilor de calm și seninătate și ne învață cum putem fi în largul nostru într-o lume care este în opoziție cu această stare.

Practicarea respirației și meditației, efectuarea diverselor tehnici de respirație, cu diferite niveluri de profunzime a respirației și de conștientizare sunt întotdeauna o experiență frumoasă, sunt o călătorie și o descoperire constantă, mai bine spus: o redescoperire a profunzimii ființei, o amintire a cine suntem cu adevărat și care sunt lucrurile care contează cu adevărat.

Clasa este deschisă tuturor nivelurilor de practică, de la începători până la avansați.

Fiecare participant aduce propria saltea de yoga, prosop sau alte obiecte personale.

Contribuția dumneavoastră:

  • Sesiune de respirație și meditație (75 minute) – 120 Lei;
  • 480 lei/pachet de 5 ședințe consecutive cu frecvența 1/săptămâna

Aceasta sesiune se tine daca se înscrie minim 2 persoane si este pentru maxim 6 persoane.

Rezervarea se face pana Luni ora 24:00 pentru Miercuri seara, prin site, telefon, SMS sau WhatsApp. (Telefon Angela: 0723348995)

Înscrie-te la această sesiune

Despre Angela Vasluianu

Mă numesc Angela și sunt profesor de Yoga certificat de Yoga Alliance (400h TTC) cu experiență în practică de peste 8 ani. Am studiat diverse stiluri de practica Yoga și îmi place să îmbin și să personalizez clasele în funcție de energia grupului care practică. Predau de asemenea pilates și găzduiesc sesiuni de meditație și respirație și coaching (în cazul în care căutarea ta vizează găsirea și transcenderea programelor limitative pe care le-ai dobândit de-a lungul vieții).

Caut cu entuziasm și curiozitate echilibrul dintre minte și corp și îmi doresc să realizez existența armonioasă a acestora. Îmi plac meditațiile și practicile în care energia respiratiei se armonizează cu cea a corpului fizic și cu cea a minții. Sunt în continuă creștere și dezvoltare și învățare 🥰

In prezent parcurg un curs unde învăț să îmi transcend ego-ul, programele și credințele limitative, unde învăț să învăț, să mă dezvolt, să mă bucur, să trăiesc liber, autonom, independent, să fiu caldă și autentică – da, cursul acesta este practic viața însăși 😊