Retreat – Vibrează odată cu natura!
Foarte folosit în ultima vreme, până la a deveni o categorie, cuvântul retreat are totuși cam tot atâtea sensuri cât și oameni care îl folosesc. L-a folosit și Wayra Astrae, cu succes, de câteva ori. Iar unul dinte cele mai iubite retreaturi a fost cel de anul trecut, care a unit solstițiul de vară, astrologia experiențială și yoga. De aceea, cu forțe, configurații și auspicii noi, evenimentul se va relua și anul acesta – în perioada 21-23 iunie, în Zărnești, lângă Brașov.
Înscrieri la telefon 0720000031.
PRETUL EARLY BIRD REDUS DE LA 1800 ron la 1440 este valabil pana pe 31 mai
Așadar, pornește în retreat în compania a doi ghizi extraordinari: Monika Puiu, maestra astrologiei experiențiale, continuatoarea metodei create de Judy Hall și Angela Vasluianu, instructor de yoga.
De ce această călătorie este un retreat?
Neîndoielnic este un retreat deoarece în mod sigur nu vei mai face ce faci de obicei: nici în viața ta cotidiană și citadină, dar nici într-o vacanță obișnuită!
De ce această călătorie nu este o retragere?
Pentru că nu te face să uiți lumea scufundându-te în tine, ci, scufundându-te în tine, te ajută să-ți ascuți simțurile și să percepi lumea drept ceea ce este, adică un loc care te hrănește cu daruri nemaivăzute în fiecare zi, și nu ca un loc persecutor, din care să-ți dorești să te retragi!
E o călătorie care te îndeamnă să te scufunzi în tine, dar nu ca să fugi și să te ascunzi, ci ca să găsești acolo resursele pentru a trăi, pentru a înțelege că nu ești separat nici de natură și nici de lume, ci vibrezi odată cu ele, iar lumea poate fi și este cu adevărat nu numai casa ta, ci și unda sufletului tău, care vibrează departe în spațiu și în timp.
Sunt două zile suficiente pentru asta? Poate că nu sunt neapărat suficiente, drumul este lung și procesul continuu, dar aceste zile te vor ajuta să vezi lucrurile altfel și să explorezi în continuare drumul tău.
Așadar, te așteaptă vreo magie a ielelor? Sau vreo deschidere a cerurilor, așa cum se spune că se întâmplă de Rusalii și de Solstițiul de vară – care anul acesta se întâmplă să coincidă!
Și da, și nu, răspund, după acest obicei care ar putea părea enervant, dacă nu ar fi însăși limba spiritului, care întotdeauna are mai multe aspecte decât putem noi cuprinde în propoziții simple.
Deci, da, magia ielelor este de așteptat deoarece magnetismul solstițiului de vară aduce mereu o energie debordantă, de apogeu de lume, care nu se poate să nu te influențeze.
Și nu, pentru că nu e deloc suficient să fii atins de soarele la răsărit solstițial pentru a-ți trăi proriul răsărit și a-i da sens. Pentru toate acestea trebuie să te antrenezi puțin, respectiv să devii conștientă de profunzimea organelor de simț spiritual pe care le avem.
Și exact aici intervine practica pe care ți-o propun în retreat Monika și Angela.
Astrologia experiențială se deosebște fundamental de ceea ce știai până acum sub numele de astrologie. Nu primești sentințe pe viață pe baza unor scheme abstracte, ci îți simți cu tot corpul tendințele care te influențează în acest moment, din surse variate. Din această perspectivă experiențială, arta astrologului este de a crea cadrul cel mai potrivit pentru asta și de a canaliza și supraveghea procesul.
Oricine a fost la un workshop de astrologie experiențială știe deja care este prima cerință: să fii atent fără să te concentrezi și să receptezi tot ce se înfățișează simțurilor tale. În psihoterapia de sorginte psihanalitică această stare se numește ˝atenție liber-flotantă˝.
Într-un context mai spiritual, și poate mai potrivit, este un corespondent exact al atenției pe care o are un practicant de taiji quan: este atenție îndreptată spre interior și totuși nu este nici hiper-atenție și nici nu este absorbită total, ci ea are și o aripă care plutește către exterior.
Nu e neapărat o stare naturală și nu se instalează spontan la toată lumea. Poți cădea într-o hiper atenție care inventează senzații sau, dimpotrivă, poți cădea pradă unui blocaj care apare ca semnal de alarmă al corpului sau sufletului vizat de spectrul atingerii a ceea ce l-a durut odată.
Monika Puiu face mereu apel la corp, la starea de a asculta ce-ți spune. Dar adesea corpul se chircește,. se contractă tocmai pentru ca nu mai vrea să spună nimic. Ceea ce ajunge la tine poate să se manifeste, de exemplu, ca ˝vechea mea durere de șold s-a reactivat˝, fără a-ți da răgazul să te întrebi dacă este chiar acea durere – și, dacă este aceea, de ce s-a reactivat acum și nu acum 10 minute?
Sau, dimpotrivă, uităm de corp, îl ignorăm cu desăvârșire, pentru că mintea cea agilă și proactivă știe deja ce are de făcut. știe ce trebuie să spună, ce să-și imagineze. Știe răspunsurile posibile și știe care îi sunt cele mai convenabile dintre răspunsurile posibile. Așa încât mintea gata să vorbească nu mai așteaptă nimic din autenticitatea corpului, ci servește răspunsuri deja scenarizate și previzible. Mai degrabă inautentice. Și oricine a fost la un atelier de astrologie experiențială știe cât de puternică este această tentație și cum se ivește practic din neant.
Aici intervine rolul antrenamentelor de yoga și al vieții in aer liber, care, fiecare pe rând și amândouă împreună, au misiunea de a ne fluidiza corpul și senzațiile.
Se spune de multă vreme – și se și demonstrează – că tot ce merită numele de traumă se înscrie și se încapsulează în corp, exact ca atunci când ne chircim sau ne încordăm pentru a face față sau pentru a para o lovitură. Unele din aceste încordări sunt străvechi și urmele lăsate de ele deja au dat formă corpului nostru. Altele sunt însă mai recente.
Stretchingul combinat cu respirația, ˝formele bune˝, pozițiile, asanele fac să curgă energia din corp în acele albii bune care ¨desfund㨠canalele astupate de reziduuri de traume, lovituri și stresuri mai vechi sau mai noi.
Terapia corpului și sufletului prin yoga se înfățișează astfel ca pașaport spre un corp care poate comunica și metaboliza ceea ce i se întâmplă.
Yoga are încorporat acel tip de respirație care ajută tot corpul să intre în fluxul naturii. În plus, un corp mai flexibil este cu adevărat mai puțin expus durerilor și contracturilor. Mai mult, mișcându-se activ corpul devine conștient de sine ca agent al mișcării, dar și ca obiect și receptor al influențelor externe.
Unele persoane percep drept intensiv tot ce durează mult, însă, atunci când miza este receptivitatea, pauzele sunt esențiale, deoarece blocajul senzitivității corpului începe să zădărnicească procesul pe care îl urmărim în sesiunile de astrologie.
De aceea pauzele lungi în natură, drumețiile și sesiunile de yoga nu trebuie nicidecum percepute ca ˝timpi morți˝ pentru astrologie, ci, dimpotrivă, ca agenți facilitatori esențiali.
Încărcătura psihică eliberată atât de sesiunile de yoga cât și de cele de astrologie se va disipa în natură, prin drumeție, ceea ce va permite corpului o eliberare reală și dinamizantă.
Din acest punct de vedere, drumețiile sunt mult ma satisfăcătoare decât un simplu ˝respiro pe terasă˝ deoarece prin mers poverile se scutură mult mai ușor. Câteodată, atunci când pur și simplu stăm locului după o astfel de sesiune eliberatoare nu facem altceva decât să reașezăm povara înapoi în corp, poate în alt loc și în altă poziție, dar tot în corp.
Deci
- momentul de solstițiu de vară, energile miezului anului
- astrologia experiențială
- yoga /respirația
- drumețiile în natură
Luate împreună îți pot da semnalul de resetare de care ai nevoie în acest miez de an!
Înscrie-te până la sfârsit de mai și ai parte de un preț promoțional!
Lasă un răspuns